Facebook  |  LinkedIn  |  Instagram
Share
Back
Brand building Identitate vizuală Strategie de marketing Webdesign

Strategie de marketing și brand building pentru o platformă de închirieri auto de lux

  • Date: februarie 1, 2020

  • Client: Unicorn Booking

Scroll

Unicorn Booking este o platformă dedicată pasionaților de mașini, care nu caută să închirieze doar o mașină care să îi ducă din punctul A în punctul B, ci își doresc să trăiască experiențe regale. La Unicorn Booking închirierea unei mașini de lux pentru o călătorie sau un eveniment este despre experiențe demne de împărtășit cu cei dragi, despre conectare cu tine sau despre șansa de a experimenta ceva deosebit.

01. Provocarea

Criza COVID-19

Am început colaborarea pentru construcția de brand și strategia de marketing a Unicorn Booking chiar în perioada crizei de COVID-19, în vara anului 2020. Clientul nostru a avut încredere că ideea acestui proiect este una bună și a continuat să investească în businessul său, deși situația la nivel național și internațional nu a fost una propice, ținând cont că întreg sectorul de turism și activitățile adiacente au fost impactate de restricții.

02. Soluții oferite

Construcția de brand și strategia de marketing online și offline

01

Construcția de brand

Conectarea obiectivelor de brand cu cele de business într-un context cu totul diferit de cel normal, pe fondul pandemiei de COVID-19

În tot ceea ce a însemnat demersul de construcție de brand și poziționare a Unicorn Booking, echipa de consultanți de brand a ținut cont de povestea antreprenorului și de personalitatea lui. Am definit, astfel, menirea brandului, am definit pilonii și valorile brandului Unicorn Booking și am conturat mesajele-cheie.

02

Strategia de marketing online și offline (tip 360 grade)

Am pornit de la obiectivele de business, iar de la aceste obiective am definit obiectivele de marketing și indicatorii-cheie de performanță pentru construirea planului de marketing. Tot în această etapă s-au conturat tipologiile de Buyer Persona și canalele pe care vor fi targetați clienții, precum și tacticile de marketing aferente pentru fiecare, astfel încât să ne atingem obiectivele printr-o strategie de marketing online și offline intergată.

03

Marketing experimental

Pornind de la crezul Unicorn Booking conform căruia experiențele creează amintiri și că acestea sunt mai importante decât lucrurile materiale, Unicorn Booking s-a lansat în cadrul unui eveniment unic, tip flashmob, care a însemnat crearea unei experiențe inedite în cadrul Cluj Symphony Experience 2020, când două Mustanguri din flotă au acompaniat trupa Bigg Dimm a’Band.

În contextul pandemiei din 2020, când nu se mai putea sărbători ca înainte, Unicorn Booking a reușit să contribuie la crearea unei experiențe de neuitat pentru cei prezenți la flashmob, dar și pentru cei de acasă, video-ul post eveniment ajungând la peste 26.000 de persoane din Cluj-Napoca.

Cluj Symphony Experience

03. Identitate vizuală și Web design

unicornbooking.ro

Odată cu construcția de brand, am lucrat pentru Unicorn Booking și la identitatea vizuală și, de asemenea, crearea website-ului unicornbooking.ro a fost parte a acestui demers. Culorile alese au reieșit din construcția de brand, din arhetip.

01

Culorile

Power Green: reprezintă eficiența energetică, echilibrul și revitalizarea.

Social Blue: reprezintă unitate, încredere și succes.

Gradientele constau din două sau mai multe nuanțe care se revarsă una în cealaltă, creând un amestec gradual de culoare între forme, tipografie, imagini și multe altele. În cazul nostru, am ales să folosim energia acestor tranziții de culori vibrante pentru a scoate în evidență imaginea și simbolul brandului.

02

Simbolul

Unicornul este un simbol al magiei. Puterile sale magice sunt, de asemenea, legendare. Acest simbol se potrivește perfect cu Arhetipul de brand reieșit în urma strategiei, acela al Magicianului. O altă semnificație a simbolului este asociată cu puterea, curajul și demnitatea.

03

Web Design

Website-ul este prevăzut cu o platformă Rent-a-Car online și a fost gândit astfel încât să reflecte personalitatea și magia brandului:

Prima Pagină 0%

Web Design Unicorn Booking

Despre noi 0%

Autoturisme 0%

Blog 0%

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.