Facebook  |  LinkedIn  |  Instagram
Share

Oltea Belciuganu

chartered marketer

Oltea are o experiența profesională de peste 20 de ani în strategie și management de brand, marketing strategic si operațional, cercetare de piață, digital marketing, social media, comunicare internă, CSR și PR. A câștigat o bogată experiență lucrând pentru domenii din cele mai diverse : zona bancară, comerț exterior (proiecte industriale), IT&C sau e-commerce.

De-a lungul carierei a avut șansa sa fie parte a unor proiecte importante, de reașezare organizațională, cum ar fi proiecte de branding și rebranding, fuziuni si achiziții, marketing de IPO. În unele dintre acestea a avut chiar rol de Project Manager.

Înainte de a deveni consultant, Oltea a avut un parcurs profesional care a inclus branduri cu rezonanță pe piața națională și internațională: CEC Bank – unde a coordonat rebrandingul celei mai vechi bănci care încă activează în România, proces care a adus cotă de piață și dublarea valorii financiare a brandului în 10 ani; VIVRE – companie e-commerce de mobilă și decorațiuni, activă în 9 țări europene, unde a pus bazele strategiei de brand și a lansat primul manual de brand; Flamingo Computers – unde a fost parte a unor experiențe de IPO și fuziune cu o companie concurentă; Edwards International Group – un grup de firme Româno-Suedez, dar și Raiffeisen Bank,  în primii ani de activitate ai băncii pe piața românească.

De asemenea, timp de mai mulți ani, Oltea a fost și membru în Board și trezorier al Romanian Advertising Council (RAC), organism de autoreglementare în publicitate.

Oltea își dorește să sprijine antreprenorii să vadă valoarea brandurilor dincolo de reputație și percepția publicului. Își propune să  îndrume pe cât mai mulți manageri să trateze brandul ca pe un activ cu o valoare financiara măsurabilă, care – în contextul unei strategii coerente – poate răspunde multor dileme ale businessului.

Oltea Belciuganu crede în rolul fundamental al educației, formale și informale. A absolvit ASE București – Facultatea de Relații Economice Internaționale (2001), MBA-ul Româno-Canadian – ASE București, HEC Montreal and Ottawa School of Management (2005). De peste 10 ani Oltea deține statutul de Chartered Marketer. Are două diplome Level 6 de la Chartered Institute of Marketing (UK): Professional Diploma in Marketing (2010) și Professional Diploma in Digital Marketing (2020).

Abordarea Brandocracy

Brandocracy vine cu o abordare ce conectează obiectivele de business cu cele de branding. Este vorba de un sistem modular care permite personalizarea soluțiilor pentru companii, de la IMM-uri la corporații, dintr-o varietate de domenii: sănătate, construcții, IT, finanțe, educație, industria hotelieră și multe altele. Metoda noastră încorporează construirea și poziționarea brandului, identitatea vizuală și designul digital, strategia de marketing, luând în calcul întotdeauna experiența clientului și brandul de angajator.

Diferențierea, relevanța și autenticitatea sunt aspectele pe care ne concentrăm și pe care le urmărim și în procesul nostru de lucru. Alături de cei cu care colaborăm descoperim care sunt diferențiatorii și elementele care contează pentru antreprenori, manageri, echipele lor, clienți, parteneri și comunitățile pe care le influențează. Acești oameni sunt în centrul abordării noastre atunci când aplicăm metoda Brandocracy pentru construcția brandurilor și dezvoltarea afacerii. Noi înțelegem că performanța unui business depinde în mod direct și de angajații săi, și de conexiunea cu acea companie.